Suntem siguri ca iti doresti ca performantele masinii tale sa fie optime, pentru perioade de timp cat mai mari. Motorul are nevoie de o ingrijire periodica, pe care o poti obtine cu ajutorul unui aditiv benzina adecvat; alegerea unuia, insa, nu e neaparat simpla. De aceea, iti propunem noi o optiune recomandata de specialisti.

Polytron Ultra Performance apartine unui brand de incredere si face parte din categorie produselor necorozive, care nu va afecta integritatea componentelor motorului masinii tale.

Poate fi folosit in siguranta atat daca alimentezi cu benzina, cat si daca ai alimentare alternativa pe baza de propan sau gaz natural, fiind un produs 100% pe baza de petrol, iar flaconul are o capacitate buna, de 354 ml. Daca il alegi, vei imbunatati combustia si, implicit, vei reduce consumul si vei curata, totodata, interiorul motorului.

Aditiv benzina – caracteristici Polytron Ultra Performance 

 • Îmbunătăţește eficienţa combustibilului și performanţa
 • Reduce frecarea și uzura
 • Maximizează puterea și compresia
 • Optimizează performanţa motorului
 • Curăţă și lubrifiază carburatoarele, injectoarele, pompele de carburant rotative și partea superioară a motorului
 • Compatibil cu benzine cu plumb și fără plumb
 • Îmbunătăţește pornirea la rece
 • Menţine rezervoarele de combustibil și conductele de carburant fără apă și fungi – prelungind durata de viaţă a sistemului de alimentare cu carburant
 • Complet pe bază de petrol
 • Formulat pentru a preveni coroziunea
 • Nu duce la pierderea garanţiei – susţinut de asigurarea de răspundere civilă a produselor noastre

Cum alegi un aditiv benzina: Ghidul cumparatorului

Atunci cand vine vorba de performantele masinii, un sofer bine informat stie ca trebuie sa se ingrijeasca de un aspect mai putin luat in seama, si anume de virtutile combustibilului folosit. Si, pentru ca orice tip de benzina prezinta si unele minusuri – cum ar fi:

 • formarea unor polimeri cleiosi;
 • acumularea depunerilor pe injectoare s.a.m.d.

Multi utilizatori apeleaza cu incredere la niste produse care pot reprezenta solutia la aceste probleme inevitabile: aditivii pentru benzina sau motorina.

Tipologia:  In primul rand, trebuie mentionati aditivii cu rol de oxigenare a benzinii.

Acestia sunt, in majoritatea cazurilor, pe baza de etanol si au rolul de a imbogati cu oxigen combustibilul pentru a controla emisiile de noxe. Cele mai eficiente substante active prezente sunt MTBE si ETBE.

Agentii anticorozivi si antivegetativi sunt foarte populari, deoarece actioneaza in sensul prevenirii si curatarii injectoarelor, a supapelor de admisie si a camerelor motorului, de funingine, namol si de alte tipuri de depuneri.

Realizeaza acest lucru prin chelatizarea ionilor, impiedicand, cu alte cuvinte, legarea acestora de metale, astfel incat sa nu formeze sedimente care sa afecteze ulterior performanta masinii.

In al treilea rand, merita sa stii ca exista pe piata si antioxidanti, aditivi benzina care sunt utili in orice situatie, din simplul motiv ca ajuta la mentinerea proprietatilor benzinei (vascozitate, combustie, performanta pe timp de iarna).

Acestia previn formarea polimerilor cleiosi in carburant, fapt cauzat de expunerea la oxigen a acestuia. Agentii activi eficienti din acesti aditivi sunt BHT si 2,6-DTPB.

Utilizati de multe persoane sunt si cei pentru marirea cifrei octanice. Ei sunt conceputi pentru a asigura o combustie mai buna, adica, indirect, pentru a micsora consumul, dar si nivelul de noxe emise.

Exista, in plus, coloranti pentru benzina (ei reprezentand o optiune esentialmente estetica, eficienta in unele state in sensul disocierii intre tipuri diferite de carburanti sau intre taxele aferente) si aditivi benzina pentru a preveni inghetarea carburatorului (ideali in sezonul rece).

Cifra octanica

Este un bun indicator al performantei benzinei. In principiu, atunci cand alimentezi la benzinarie, gasesti una dintre urmatoarele clase: 87 Regular, 89 Plus sau 92 Premium. Prima este cea mai ieftina si lasa o mare cantitate de reziduu, in timp ce ultima amintita presupune costuri mai ridicate, dar este mult mai eficienta.

In cazul in care, din diverse motive, nu iti permiti sa folosesti 92 Premium, cele mai multe pareri despre cei mai buni aditivi pentru benzina recomanda achizitionarea unor produse special concepute pentru marirea cifrei octanice, fapt care va mari durata de viata si va realiza o combustie mai eficace, cu un nivel rezidual scazut.

Compatibilitatea

Raspunde in mod direct la intrebarea “pot utiliza substanta x in cazul carburantului y?”. Cu alte cuvinte, daca te interesezi asupra acestui aspect inainte de achizitionare, ai siguranta ca aditivul dorit functioneaza optim in benzina cu care alimentezi de obicei. In cele mai multe cazuri, acest aspect este mentionat in descrierea produsului. In consecinta, nu trebuie sa depui eforturi uriase pentru a afla compatibilitatea aditivului.

Siguranta

Se refera la efectele adverse pe care le pot avea anumite substante asupra mediului inconjurator sau chiar asupra corpului uman in cazul unei expuneri prelungite. De pilda, TEL (tetraethyllead) se folosea frecvent in anii ’70, studiile recente aratand insa ca este un compus nociv care cauzeaza leziuni ale creierului. Din aceasta cauza a si fost interzis. Un alt exemplu il constituie MMT. Aceasta substanta este fatala inghitita sau inhalata (provocand manganism, similar bolii Parkinson), drept care rareori se gaseste astazi.

In zilele noastre, poti intalni insa ferocen, compus care se caracterizeaza drept citotoxic, adica este daunator celulelor. Totusi, produsele sunt verificate de institutii abilitate (EPA) printr-o lunga serie de teste, fapt care ar trebui sa iti confere incredere in utilizarea in conditii de siguranta a substantelor de acest fel.

Costurile

Intr-o prima ordine de idei, se refera la investitia pe care trebuie sa o faci pentru a intra in posesia unui astfel de produs. Majoritatea cumparatorilor urmaresc sa achizitioneze un aditiv care sa exprime un raport excelent calitate – pret.

Intr-o alta ordine de idei, prin costuri se intelege si cat de des vei fi nevoit sa investesti in acest scop, fapt care depinde de cantitatea pe care o pune la dispozitie si de capabilitatea de a trata un anumit volum de benzina. Sugestia specialistilor este aceea de a cumpara ceva care sa poate fi utilizat pentru cat mai mult carburant. In acceptia lor, o cantitate mare de combustibil tratat (cel putin 50-60l) inseamna ca produsul in cauza este intr-adevar economic.

Conform multor pareri avizate, cel mai bun aditiv pentru benzina apartine brandului Polytron. Poate fi utilizat intr-o multime de scopuri: pentru a imbunatati combustia si a reduce consumul, pentru a mari puterea si compresia, pentru a curata toate componentele principale ale motorului sau pentru a creste durata de viata, prevenind depozitarea fungilor si a apei in rezervoare si conducte.

Totusi, principial, se inscrie in tipologia aditivilor anticorozivi. Este un produs 100% pe baza de petrol, fapt care garanteaza o larga compatibilitate: atat cu motoarele pe benzina (cu sau fara plumb), cat si cu cele pe propan sau gaz natural.

Pe langa acest lucru, merita sa stii ca utilizarea acestui aditiv nu duce la pierderea garantiei..

Aditivi benzina de la POLYTRON – Avantaje:

 • Este un produs ce apartine unui brand de incredere, realizat pe baza de petrol.
 • Face parte din categoria aditivilor pentru benzina anticorozivi.
 • Il poti folosi in conditii de maxima siguranta in cazul motoarelor pe benzina, propan sau gaz natural.

Vrei sa afli si parerea altora despre produsele noastre?

Click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comanda Rapida Comanda Rapida
Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.